divendres, 2 de novembre del 2012

Alcalde, escolti la plataforma stop Parquímetres

En el món de l'esport, principalment en el futbol, sovint es parla de clubs presidencialistes. Són aquelles entitats en les quals la intervenció de la màxima autoritat, és a dir, el president, esdevé cabdal perquè qualsevol operació tiri endavant i es desencalli. A Tarragona, el funcionament de l'Ajuntament també ho és. Ja ho va ser durant l'època de Joan Miquel Nadal i ho segueix sent ara amb el socialista Josep Fèlix Ballesteros.
Per què dic això? Doncs per la tibantor en les relacions entre la plataforma Stop Parquímetres i el consistori tarragoní després que els representants del col·lectiu van renunciar a dialogar amb l'Ajuntament si Ballesteros no hi era.
La plataforma ha denunciat que l'alcalde "eludeix" la seva responsabilitat davant de 2.100 tarragonins, que són les persones que han signat perquè el reordenament de les places d'aparcament es realitzi d'una altra manera, entre d'altres peticions. El problema és que en aquesta ciutat, i ho asseguren persones molt properes al batlle, tot acaba passant pel filtre de Ballesteros. Al mínim conflicte que sorgeixi entre un col·lectiu, una associació o un grup de veïns que no acaben de solucionar les seves diferències amb el regidor de torn, l'alcalde sempre acudeix al rescat. Sempre. I en matèria d'aparcaments, l'exemple és recent amb la implantació de zona blava a la platja de l'Arrabassada. La regidora Floria ho va executar i, al cap d'uns dies, Ballesteros, a través de les xarxes socials, ho va aturar. Això crea precedents i al final resulta que l'alcalde s'ha de multiplicar per apagar tots els focs que apareixen per la ciutat.

Una imatge dels fulls on més de 2.000 tarragonins han signat a favor de la plataforma.

I la plataforma Stop parquímetres, senzillament, el que ha fet és demanar el que demana tothom. Que Ballesteros, en directe, escolti les seves queixes i també els seus suggeriments. Ni més ni menys. Què va passar dimecres? Doncs que, tot i que als representants de la plataforma els van convocar tot just el dia abans per a la reunió amb l'alcalde, finalment, aquest no hi assistiria per motius d'agenda.
La versió de l'Ajuntament és que els portaveus de la plataforma "van marxar", deixant entreveure que aquestes no són maneres d'actuar. A l'altre bàndol, la reacció d'indignació i de sentiment d'inferioritat també és més que comprensible.
L'aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) preocupa. No és un tema menor i si l'alcalde ha agafat la paella pel mànec en altres assumptes, en aquest també hauria d'estar visible i atendre els seus ciutadans. De vegades, els regidors no són sempre interlocutors vàlids.



1 comentari: