dijous, 22 de novembre del 2012

No hi haurà festa de cap d'any a la plaça de la Font

La plaça de la Font no tindrà revetlla de cap d'any. Els bars i restaurants que en formen part han decidit, a darrera hora, que no tiraran endavant la iniciativa i que prefereixen que cadascú faci la festa per la seva banda. D'aquesta manera, Tarragona es quedarà sense sarau al carrer en una de les nits més especials de l'any i que aplega gent de totes les edats tal com va quedar palès l'any passat amb la festa organitzada per l'emissora Loca FM.
Quins són els motius? Doncs, senzillament, que els propietaris dels bars han dit que no i prou, tot i que, només fa una setmana, pensaven just el contrari. Aquest canvi de parer tant sobtat en un espai de temps tant curt podria estar relacionat amb la nova pugna que mantenen amb l'Ajuntament pels horaris de les terrasses, però no sembla que sigui la causa principal. A més, a hores d'ara, si altre cop es reactivés l'interès per muntar l'esdeveniment, possiblement ja no hi hauria temps perquè tant Protecció Civil com Bombers revisessin i autoritzessin el Pla d'Auto protecció; un document imprescindible per fer la festa des del punt d vista legal i de seguretat.
De fet, entre els mateixos empresaris la sensació que, amb la revetlla, tampoc farien tant calaix és general i força estesa. Sense la festa a la plaça de la Font, ni al recinte del Palau Firal, ni tampoc al pavelló del Nàstic, la ciutat es quedarà òrfena de celebracions populars i tot es limitarà al que organitzin els diferents establiments i la gent a casa seva. Però de caràcter públic, cap, ja que al local de la Colla Jove i al Casal Sageta de Foc, entre d'altres, sí organitzaran festes.

Una imatge de la plaça de la Font. Foto: S.C.
D'altra banda, tal com va avançar El circ, els propietaris de bars i restaurants de tota la ciutat, i en especial, els de la plaça de l'Ajuntament, estan en converses amb el consistori per mirar d'arribar a un acord per ampliar l'horari de servei de terrassa almenys una hora més els caps de setmana. Amb la intermediació de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AET) i de la Cambra de Comerç, des de l'Ajuntament es mostren disposats a negociar.
Atès que el problema principal és el soroll que denuncien els veïns, la proposta que podria traslladar el consistori als bars de la plaça de la Font seria la instal·lació de carpes tancades. El dubte, però, és saber si els prop de trenta establiments de la plaça es posaran d'acord, ja que fa uns anys ja es va plantejar i no hi va haver entesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada