dilluns, 12 de novembre del 2012

L'ambigüitat del PSC, ara amb el Corredor del Mediterrani

En la campanya electoral hi hauria d'haver debat més enllà del debat identitari i ahir el PSC hi va fer entrar el Corredor del Mediterrani. Després del míting de dissabte passat, el candidat socialista a la Generalitat, Pere Navarro, va tornar a Tarragona, però aquest cop de la mà del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per deixar clar que el seu partit, més enllà de defensar el federalisme de manera obsessiva, també aposten pel gran eix ferroviari de mercaderies per la ribera Mediterrània.
Tot s'ha de dir, però, i cal que refresquem la memòria perquè, no fa gaire, els diputats socialistes van votar a favor del corredor central, que és el que defensa el PP. Ahir, però, una altra història ben diferent. Aposta ferma i decidida perquè el Corredor comenci a Algesires i recorri tot l'arc mediterrani fins a la frontera amb França. Rubalcaba va recordar que "no fem res nou al que ja feien els romans fa dos mil anys. L'aposta nostra pel corredor del Mediterrani no és nova, sinó històrica".
El líder socialista de l'Estat, al que el PSC vol seguir pertanyent d'acord amb el seu programa, va aprofitar per criticar el suport que va oferir CiU al PP quan aquest prioritzava el Corredor Central enlloc del Mediterrani. "La despreocupació del PP pel corredor del Mediterrani no és nova perquè en el 2003 ja va comptar amb l'ajuda de Convergència i Unió".

Pere Navarro, a l'esquerra, i Rubalcaba, ahir a Tarragona. Foto: S.C.
Els atacs dels socialistes van anar dirigits, tant als populars com als nacionalistes de CiU, als que acusen "d'esgrimir banderes, pàtries i nacions per no haver de parlar de retallades i d'atur". A més, no es van estar de carregar contra l'absència de cap partida econòmica per l'aposta Mediterrània ni en els pressupostos d'enguany ni tampoc en els de l'any que ve. Per tot això, el PSC i el PSOE, que en aquesta ocasió sí tenen posicionaments comuns i unitaris, van lamentar la visió "centralista" del govern de Rajoy.
Per tal de fer pinya, com va assenyalar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, Rubalcaba va fer venir els líders socialistes de Múrcia i del País Valencià. Just abans, visita improvisada a les obres del mercat central i posterior passejada per la rambla Nova fins el Balcó.

D'esquerra a dreta, Navarro, Ballesteros, Rubalcaba i Sabaté, just abans de visitar les obres del Mercat Central de Tarragona. Foto: S.C.
Els atacs del PSC cap a CiU van tenir resposta per part del cap de llista convergent a la demarcació, Albert Batet. L'alcalde de Valls va deixar clar que "tan sols es tracta d'una de neteja d'imatge", tot recordant el suport passat del PSC al corredor Central. Batet, a més, ha demanat a tot l'entorn socialista que defensi el pacte fiscal per a Catalunya. A veure com reacciona el PP. Des de Tarragona es creu amb l'anomenat Tercer Fil, la solució provisional, però a les altes esferes no s'ho creuen gaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada