divendres, 9 de novembre del 2012

Insults i càntics en l'arrencada de la campanya a Tarragona

S'ha acabat parlar en clau pre electoral. La campanya ja és aquí. Com mana la tradició, l'enganxada de cartells va servir per donar el tret de sortida a quinze dies frenètics i que, en aquesta ocasió, marcaran clarament un abans i un després per a tots els catalans i catalanes. A Tarragona, el seguici del Partit Popular, amb el seu candidat @Rafa Luna al capdavant, va treure pit. A cop de batucada, un estil musical que difícilment es relaciona amb un partit de dretes, va animar la nit tarragonina.
Com ja es preveu que serà una campanya de discursos extrems, i els populars en representen un, la seva arribada va generar crispació. Sobretot als membres de la CUP, amb el seu número 1, @Jordi Martí. Però també l'avançament dels candidats de Convergència i Unió, amb el seu cap de files @Albert Batet, al capdavant, va provocar insults i neguit entre els militants de la Candidatura d'Unitat Popular. Simbòlicament, van tractar d'impedir el pas als convergents, en un clar senyal que el missatge del partit que mana tampoc els convenç.

Membres de la CUP, ahir a la nit a la rambla de Tarragona. Foto: S.C.
Militants del PP, amb una gran bandera espanyola. Foto: S.C.
Tot i que poc després de la una de la matinada, algun membre de la CUP va denunciar, via twitter, que un militant de Ciutadans l'havia agredit amb un casc, el cert és que l'enganxada de cartells va ser d'allò més pacífica. Però també ensopida, esgotadora i, ara ja es pot dir, una mica arcaica, tenint en compte que tots els polítics s'omplen la boca que són 2.0.
Com era de preveure, la barreja de sentiments, emocions, banderes i missatges va provocar discussions, insults i retrets. Com sempre passa i com sempre passarà. Mentre en l'entorn del PP i de Ciutadans es cridava allò de "Yo soy español, español, español", a l'àrea d'Esquerra Republicana i de la CUP la proclama era clara: IN-INDE-INDEPENCIA.
En l'entorn de CiU els missatges no eren tant clars i la majoria va optar per la moderació. No es va sentir cantar "Volem estructures d'estat". Per cert, parlant de moderació, el cartell de l'ara candidat Mas, de moderat, ho és ben poc. Veniu a mi, fills meus, jo sóc la llum. Això es pot interpretar de la icona nacionalista, que ha rebut crítiques a tort i a dret. Potser aquesta era l'objectiu del seu cap de campanya.

D'esquenes, Victòria Forns, penja un cartell del candidat per Tarragona, Albert Batet, que s'ho mira des del fons. En primer terme, la imatge d'Artur Mas. Foto: S.C.
Parlem del PSC. No sé si per l'ambigüitat en la qual s'estan movent, per cert bastant perillosa, va fer poc soroll. Fent cas del seu eslògan, Federalisme. L'alternativa sensata, els seus militants van optar per la moderació i es van limitar a acompanyar el seu líder a la demarcació, @Xavier Sabaté, a penjar el ditxós cartellet sense cap càntic ni cap comentari apujat de to. En llenguatge cinematogràfic, un rostre en PPP, és a dir, en primeríssim primer pla. Si li treiem una P, ja sabem en què es queda... Casualment, el silenci dels socialistes durant la nit té el seu reflex en que a la rambla Nova, el carrer major de Tarragona, no hi ha penjat cap cartell socialista. Des de la Imperial fins el Balcó. Res de res.

En el centre de la imatge, el candidat del PSC, Xavier Sabaté. Foto: S.C.
El pilot d'Esquerra Republicana va ser el més tardà en arribar i fins i tot alguns militants històrics es van queixar que gairebé no els deixessin espai per empaperar el rostre del seu cap de llista, @Josep Andreu. ICV, com la CUP, va ajornar fns l'endemà l'enganxada del cartell de la seva cap de files, @Hortènsia Grau. Van preferir deixar clar que donen suport a la vaga general del proper 14-N. El grupuscle de Ciutadans, amb el seu cap, @Matías Alonso, també es van fer sentir poc, però hi van ser. Pròxims al PP, això, sí. Senyors i senyores, la batalla està servida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada