divendres, 18 de maig del 2012

La polèmica per la senyera crea dos bàndols a Tarragona

El PSC i el PP van vetar ahir al plenari la colocació de tres senyeres a les entrades a Tarragona per Sant Salvador, per l'N-340 venint de la Mora i accedint pel barri de Bonavista, també per l'antiga nacional. D'aquesta manera, tombaven una moció presentada per Convergència i Unió (a proposta d'ERC, que no té representació) que reiterava la necessitat de catalanitzar tots els accessos a la ciutat amb motiu de la celebració de la capitalitat cultural catalana.
Com sempre acostuma a passar en assumptes que tracten la identitat, les interpretacions són lliures i inacabables i plens d'arguments interessats. El que sí és cert és que el pacte invisible entre populars i socialistes va tornar a fer-se present. Les raons que va donar el partit que mana (PSC) per desentendre's de la proposta van ser de caire econòmic. La portaveu municipal, Begoña Floria, es va justificar dient que la colocació d'aquestes tres banderes costaria a la ciutat uns 10.000 euros. Fent la divisió, cada senyera, amb el seu màstil corresponent i la seva obra, suposaria 3.300 euros. Ni que estigués brodada amb fil daurat.
És evident que no és el mateix que penjar una bandera al balcó, d'aquelles que costen 5 euros, però potser es va passar de frenada. A més, sembla ser que al magatzem de la brigada municipal hi ha màstils que es podrien recuperar, la qual cosa rebaixaria el preu.


La negativa del PP es va fonamentar en el retard de la proposta i en la necessitat d'aplicar el sentit comú, ja que Tarragona és capital cultural catalana des de principis d'any i segons el seu portaveu, Alejandro Fernández, "el que toca és implementar-la". Raó no li'n falta perquè si la moció arriba a tirar endavant, les senyeres potser s'haurien penjat passat l'estiu. Com sempre, visions partidistes i conceptes molt subjectius per aprovar o no una moció.

Ikea, més aprop
El plenari sí va aprovar per unanimitat el conveni urbanístic que han de subscriure l'Ajuntament de Tarragona, els propietaris dels terrenys al voltant de la carretera T-11, on s'ha d'ubicar Ikea, i la pròpia multinacional sueca. Per mitjà d'aquest acord, l'empresa nòrdica es compromet a pagar els 15,7 milions d'euros per fer-se amb els drets comercials dels terrenys. Com que el cost d'urbanització dels terrenys és de 20 milions d'euros, els 4,3 milions restants els assumiran els propietaris, tot i que cedint part de les seves propietats. Un pas decisiu perquè l'arribada d'Ikea a Tarragona, prevista pel 2015, sigui una realitat. Això, sí, encara hi ha un propietari privat que continua sense arribar a un acord per vendre.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada