dimarts, 1 de maig del 2012

Manifestació en defensa dels treballadors

Per molt que es vulgui vendre la manifestació del primer de maig a Tarragona com un acte unitari, la realitat és que no ho va ser. És clar que no es va produir cap incident i que les prop de 5.000 persones que es van aplegar a la plaça Imperial Tarraco per reivindicar els pocs drets que ja li queden als treballadors es van manifestar de manera pacífica i assossegada.
Però també és cert que cadascú feia la guerra des del seu bàndol.
La marxa tenia tres capçaleres. Al davant de tot, la més comercial, amb els representants dels dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, junt amb membres de la plataforma ciutadana contra les retallades, USTEC i el Sindicat de periodistes de Catalunya. S'hi podia llegir "S'ho volen carregar tot. Els drets laborals i socials".


Aquesta era una de les moltes manifestacions que composava el gran mosaic sindical i social ahir pels carrers del centre de Tarragona. Per darrere, els representants dels sindicats amb menys representació, però amb missatges més directes i els integrants més actius i també més joves. La CGT va tornar a liderar el Bloc Anticapitalista, mentre que en l'últim sector de la concentració, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i l'Esquerra Independentista del Camp tancaven la caminada.
Això, sí, l'enemic era comú. Esperarem al consell de ministres de divendres per veure per on hem de fer entrar les tisores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada