divendres, 7 de setembre del 2012

Castillo defensa el POUM en solitari

Tot i que ja fa temps que des de l'Ajuntament de Tarragona es ven la idea que el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, és a dir, el POUM, és l'eina que servirà perquè moltes de les inversions pendents que hi ha a la ciutat es desencallin i pugui començar a sortir de la letàrgia, alguns mecanismes dins del consistori no acaben de rutllar. I no ho dic per la tasca de l'àrea d'Urbanisme i Territori, amb el regidor Carles Castillo al capdavant, que s'ha estat trencant les banyes en el darrer any, sinó pel poc arrecerament dels seus companys d'equip de govern.

La presentació d'un document tant rellevant i transcendent com el POUM requeria no només del regidor titular, sinó també de la màxima autoritat municipal, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Doncs no hi era, tot i que penso que li corresponia coliderar la roda de premsa per atorgar-li el plus d'importància que, finalment no va tenir. Com tampoc no hi era el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, ni el d'Activació Econòmica, Javier Villamayor, dos pesos pesants dins de l'equip de Ballesteros, als quals també se'ls va trobar en falta. Tampoc va estar present l'altre pare del POUM, Xavier Tarrès, tirular l'Urbanisme durant el primer mandat de Ballesteros (2007-2011). Segurament haurien d'haver estat en primera fila, atès que les àrees que controlen estan molt relacionades amb tot el que POUM farà possible. Al meu entendre,un gest lleig i poc elegant, com quan Messi no va estar present en el comiat públic de Guardiola.

Per tot això, hi pot haver diverses lectures. Dins de l'equip de govern, no tot són flors i violes. Tot i que tots estan emparats pel mateix paraigua socialista, coexisteixen postures i sensibilitats diferents. En l'horitzó, en el cas que Ballesteros decidís no presentar-se a la reelecció el 2015, no hi ha dubte que dins del partit apareixerà més d'un candidat. I Castillo no ha amagat que li faria il·lusió ser alcalde. Altra cosa és que dins del seu partit li ho permetin. En una entrevista recent al digital Tottarragona, on va assegurar que "els amics s'escullen i els companys de partit no", es va deixar anar.

Tres edils, però, sí van recolzar Castillo: Paco Zapater, Victòria Pelegrín i Joan Sanahujes. Els tres van arribar en bloc. Castillo ho va notar i el seu rostre va projectar un somriure còmplice.

Quant al POUM, finalment s'aprovarà en el plenari del proper 28 de setembre, i no a mitjan de mes, com s'havia especulat. El consistori ha hagut d'atendre més de 3.000 prescripcions per tal de poder redactar el text final del POUM, el que s'anomena el text refós, que és el que haurà de rebre el vistiplau de la comissió d'Urbanisme de la Generalitat. Dels més de tres mil requeriments, sis cents els va fer directament el govern català, mentre que els restants (en concret 2.571) van arribar des de diferents òrgans també depenents de l'executiu català (Medi Ambient, Agència Catalana de l'Aigua, Habitatge...)

A darrera hora, l'alcalde, flanquejat per Tarrés, va fer acte de presència i es va unir a Castillo. No per parlar del POUM, sinó per defensar que el nou macro projecte d'oci i lleure anunciat ahir per la Generalitat, @Barcelona World, porti el nom del territori, ja sigui Tarragona o Costa Daurada. Del POUM, res de res.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada