divendres, 28 de setembre del 2012

Avenços invisibles en la construcció del nou pàrquing Jaume I de Tarragona

Tot i que l'Ajuntament de Tarragona continua lligat de mans i peus mentre la justícia no resolgui i no es pronunciï sobre la demanda que té presentada l'associació Veu Ciutadana en el cas del pàrquing Jaume I, ahir el ple va fer un pas més per mirar de guanyar temps. Amb els vots favorables del PSC, CiU i el PP (només ICV va votar en contra), el plenari tarragoní va aprovar l'obertura del concurs públic per a l'adjudicació del nou aparcament provisional.
Que ningú no es cregui que comencen les obres dins del forat maleït de la Part Alta. Res de res. Mentre el jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona, que és on Veu Ciutadana va interposar la denúncia contra el consistori per malbaratament de diners públics, no mogui fitxa, les obres seran pura utopia. Però, tal com fa quasi tres anys, el mateix ple va aprovar recuperar la concessió admninistrativa de l'obra, és a dir, el forat on ara descansen quilos i quilos de ferralla, ara mira d'avançar feina iniciant el concurs.

Foto: Una imatge de l'exterior del pàrquing Jaume I.

Es tracta que les empreses que així ho desitgin presentin les seves ofertes per realitzar un projecte que l'Ajuntament ja té enllestit des de fa temps i que servirà perquè el pàrquing, concebut inicialment per ser intel·ligent es converteixi en un aparcament convencional.  El cost s'estima entre els 5 i els 6 milions d'euros, als quals, naturalment, cal afegir els prop de 30 que s'han perdut en el ciberespai tarragoní i que ningú sap on han anat a parar. El procés podria durar prop d'un any, encara que, en qüestió de terminis tampoc caldria que ningú es posés nerviós. L'empresa concessionària podria explotar l'aparcament durant un període d'uns quaranta anys.
Per això, Veu Ciutadana, incansable en la seva lluita, continua buscant explicacions al desgavell econòmic que continua sense tenir noms i cognoms. La qüestió és fins on arribarà aquest col·lectiu perquè, un cop es retiri de la pugna, tot indica que les obres podrien començar. Potser serà bo per la Part Alta i per tota la ciutat perquè es guanyarà un equipament, encara que, desgraciadament, l'últim intent per saber on va anar a parar tota aquella morterada de calers que la ciutat pagarà fins el 2043 s'haurà esvaït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada