dilluns, 27 d’agost del 2012

Tot esperant la repintada de Ballesteros

Resulta curiós, però fa més d'una setmana que l'Ajuntament no pinta cap carrer. Se'ls haurà acabat la pintura, o és que, veient que la revolta ciutadana han decidit aparcar la brotxa? Tanta pressa que hi havia per posar en marxa la nova reordenació d'aparcaments, i ara frenada en sec. Aquí haurà canvis, en forma de concessions. Dit d'una altra manera, que vés per on, potser encara deixaran alguna zona blanca.

L'alcalde, al que ha estat impossible interpel·lar per aquesta qüestió, ja va obrir la porta a algunes modificacions en una entrevista a Catalunya Ràdio la setmana passada. Diria que aquestes variacions ja s'estan coent al Palau Municipal, i suposo que amb la connivència del PP, que a darrera hora es va mostrar bel·ligerant i va ensenyar múscul davant les queixes, i entenc també que de CiU.

De moment, els únics sectors on ja funciona la zona verda són el barri dels Músics i uns quants carrers de l'anomenat sector 2, entre l'avinguda Maria Cristina i tots els carrers pròxims a l'hotel Royal Tarraco. O sigui, que els que ja van passar per caixa i van retirar la targeta de resident per aquestes dues zones són els únics que els toca pagar perquè la resta s'han salvat gràcies a l'indult momentani del nostre consistori.

Targeta identificativa dels residents del sector 2.
Això reitera la idea que continua havent ciutadans de primera i de segona categoria. Si tants dubtes genera el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que l'alcalde ha optat per introduir canvis per satisfer les demandes dels usuaris, doncs que apaguin els parquímetres que estan funcionant des de principis de mes. Per què? Molt clar. Hi ha gent que està pagant i d'altra que encara no. És més, si es rebaixen les tarifes caldrà tornar als que ja tenen la targeta els diners de manera retroactiva.

Es demana que el preu diari baixi perquè, per exemple, a Barcelona, els usuaris de zona verda paguen tan sols 0,20 euros i, amb el temps, si són bons i no cometen infraccions, l'Ajuntament els premia amb hores gratuïtes. Veurem com reaccionen els nostres mandataris. Ballesteros és conscient que molts tarragonins i tarragonines podrien fer-li pagar a les properes eleccions accions impopulars i ara és l'hora de fer realment política. La micropolítica amb què va iniciar el seu mandat, el 2007, se li ha girat ara en contra i necessita apaivagar tensions.

El carrer Baró de Quatre Torres s'ha lliurat, de moment, de convertir-se en verd o blau.

 Vull veure també què passa amb els parquímetres que queden per instal·lar. Seran també un de cada model, com els que han posat recentment?  M'han comentat que la majoria venen de Cambrils, on precisament, l'empresa d'aparcaments sí ha convocat un concurs públic per instal·lar-ne de nous, cosa que a la nostra ciutat, no.

Mentrestant, a Tarragona continua sent una odissea trobar un aparcament en zona blanca. Un servidor ha trigat quasi una hora, tot i que he detectat que cap dels vehicles estacionats en zona verda i que no té la targeta verda, de moment, no rep cap sanció. Aplaudeixo la mesura. Espero ansiós les modificacions per veure si l'alcalde, escridassat per uns quants ciutadans indignats el dia de Sant Magí, pren nota del malestar i fa un cop d'efecte. De retruc, la regidora Begoña Floria, quedarà altra vegada desautoritzada per la màxima autoritat municipal, com l'any passat amb les zones blaves de l'Arrabassada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada