dilluns, 20 d’agost del 2012

Ballesteros i tot l'Ajuntament reben la primera xiulada en un dia solemne

Ballesteros va rebre la primera gran xiulada des que és alcalde de Tarragona. I va ser en un dia solemne, ple d'autoritats, en el dia gran de la festa de Sant Magí. La protesta no va ser multitudinària, però va ser suficient per fer pujar els colors a la màxima autoritat municipal i no només a tot el seu equip, sinó també a la resta de regidors. Perquè la indignació i els insults proferits per una trentena de ciutadans anava dirigida a tota la classe política.
Va ser curiós que, també, per primera vegada, la processó solemne del patró de la ciutat comptés amb la presència dels Mossos d'Esquadra, pendents que l'acte d'ira expressat democràticament anés a més.




Tot i que, en principi, la manifestacio estava prevista perquè els tarragonins i tarragonines que volguessin traslladessin a Ballesteros el seu malestar per la nova reordenació de la zona d'aparcaments, finalment, la plataforma Stop Parquímetres no hi va participar. En les pancartes, però, es va poder comprovar que la mala llet per la fórmula recaptatòria del consistori per les noves zones verdes i blaves també hi era present.

Malgrat que, repeteixo, l'escridassada no va passar d'anècdota, la interpretació és ràpida i senzilla. A Ballesteros l'esperen tres anys durs i complicats, en els quals haurà de fer mans i mànigues perquè la popularitat assolida no s'esquerdi de manera abrupta.

Imatge de les pancartes dels indignats. Els assumptes, diversos.


Amb la regidora de Mobilitat, Begoña Floria, de vacances, veurem quins són els primers passos que fa el batlle per satisfer la ciutadania i, de retruc, no desvirtuar el pla de Mobilitat Urbana Sostenible que tant han defensat. Està disposat a negociar amb l'oposició i també atendre algunes demandes ciutadanes. També abaratir les tarifes.
Per exemple, la zona verda a Barcelona costa 0,20 euros/dia, i en canvi, a Tarragona, l'han posat a 0,55; un preu que, segons Floria, era inalterable. També ho era la zona blava de l'Arrabassada que es va inventar la regidora portaveu, però que, després, i via Facebook, l'alcalde es va encarregar de tirar enrere.


 
Algunes autoritats, justa abans de començar la processó.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada