divendres, 17 d’agost del 2012

Èxode automobilístic a Tarragona per culpa de l'afany recaptatori de l'Ajuntament

Feia una setmana que no parlava de la darrera estratègia del nostre benvolgut Ajuntament d'escanyar-nos. No ho feia des que un grup de valents es va atrevir a repintar de blanc algunes places d'aparcament de l'avinguda Maria Cristina i de l'avinguda Catalunya, i que just l'endemà, operaris de la brigada municipal ja havien fet que recuperessin la seva malvada verdor. No sé si sabíeu que el cost d'aquella "operació" ha estat xifrada en 600 euros; una quantitat que, de moment, el nostre consistori no ha volgut fer repercutir en les butxaques tarragonines, tot i que el darrer missatge de la por de la regidora Floria va ser elevar la factura dels danys als parquímetres en 6.000 euros més!!! Dels 12.000 inicials als 18.000 d'ara.

En fi, ja se sap que quan es parla de feinetes que han de fer les administracions, els números sempre s'inflen. I si no, us recordo que la instal·lació de tres senyeres per commemorar la gloriosa capitalitat cultural catalana s'havia xifrat en 10.000 euros. Sí, sí, no és cap broma.
He preferit esperar uns quants dies a la publicació d'aquest post per comprovar què passaria l'endemà de la posada en marxa del pla maquiavèl.lic de reordenació dels aparcaments.

Imatge del carrer Escultor Verderol, el divendres a les sis de la tarda.
                           
Com es pot comprovar, carrers, en els quals, fins ara, trobar lloc resultava una autèntica odissea, ara apareixen semi deserts. El boicot a la pràctica recaptatòria del consistori i de tots els que hi prenen decisions està servit. La Via Augusta està més atapeïda que mai. Segons dades de la mateixa empresa d'Aparcaments, de les prop de 500 targetes sol·licitades pels residents de Maria Cristina i voltants, tan sols les han passat a recollir 253 soferts ciutadans. La resta, entre els que m'incloc, farts de l'estafa i de l'ànim purament recaptatori pel decret consistorial, prefereixen buscar estacionament una mica més lluny. Com a conseqüència, aquesta altra imatge:

Imatge del carrer Pintor Ignasi Mallol, també orfe de cotxes.

 Com no han de voler ofegar-nos una mica més si resulta que la plaga de nous parquímetres per tota la ciutat ha costat 1,5 milions d'euros!!! És normal, han de recuperar la inversió. Però jo em pregunto, d'on han tret tants dispensador de tiquets? I, per cert, com és que tots estan que fan pena, de bruts, i ratllats? I aquí no hi tenen res a veure els suposats vàndals solidaris dels Músics. Quin ha estat el procés d'adquisició dels parquímetres? Hi ha hagut concurs? S'ha buscat la millor oferta?, o com que la reordenació d'aparcaments s'ha fet amb una celeritat extrema i amb molta mala llet han hagut de comprar tard i malament, com aquell que sap que no pot regatejar i li endosen el material més defectuós?

Ai, ai, no sé què voleu que us digui. Aquest ajuntament nostre, que vetlla tant per la imatge i pel missatge, igual que convoca a la premsa per presentar collonades de l'açada d'un campanar, vés per on, que dels nous parquímetres, ha optat per la llei del silenci...

Un dels "nous" parquímetres instal·lat recentment.



 Insensibilitat per bandera

A mesura que passen els dies, com després de qualsevol fet important, apareixen els danys col·laterals. Per exemple, què passa amb la gent que ve de fora a treballar a la ciutat? Doncs, el consell de la regidora Floria va ser enviar-los als aparcaments dissuassius, als afores de la ciutat, havent de pagar 2,70 euros/ dia, i després, que pugin al bus i que es paguin el bitllet. Perquè, de moment, no tenen dret a obtenir la targeta de resident, malgrat que inverteixen el seu talent en empreses i comerços de la nostra ciutat. Increïble. En els temps que corren, i aquí, mesures pròpies d'un règim...

Ja acabo, ja, però no puc estar de carregar contra la resta de forces polítiques del saló de plens. Després de mantenir la boca tancadeta, ara surten a escena i, critiquen el pla perquè no es va comptar amb ells. D'això se'n diu cinisme. A què han esperat? A que la ciutadania exploti, per després, exigir a l'alcalde i a la seva regidora urdidora del gran de pla de mobilitat, que rectifiqui. Va, home, va. Rèdit polític, això és l'únic que persegueixen, principalment el PP, que aprofita qualsevol escletxa per erigir-se en l'heroi de Tarragona. Has fet tard. I CiU, també. D'ICV n'esperava una mica més. Tant verds i tant sostenibles, se'ls ha acabat la pila.

Aquest diumenge, tots a la plaça de la Font, a donar suport a la plataforma Stop parquímetres, creada per lluitar per la desaparició de les zones verdes i per un replantejament més racional de la mesura.










































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada