dissabte, 28 de juliol del 2012

Tarragona té problemes més importants


A ningú se li escapa que una de les pràctiques de tots els polítics és demanar la dimissió dels colegues de professió. Òbviament, els del bàndol contrari. Hi senten predilecció, és una mania, una dèria i diria que, fins i tot, una obsessió. A Tarragona, un comentari a twitter desafortunat i fora de lloc del regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, en què qualificava de "pijos" els veïns del barri dels Músics, i alhora considerava el trencament d'alguns dels parquímetres com a "kale borroka", (alguns parquímetres destrossats amb petards i d'altres a patades) han sacsejat l'actualitat política de Tarragona.
 El que trobo més trist és que, fent ús del nom d'aquest blog, les conseqüències s'hagin acabat convertint en un autèntic circ d'acusacions i contraacusacions. I mentre això passa, s'obliden de la ciutat i de tots els mals que pateixen els que hi vivim.
M'he preocupat de consultar la definició exacta de pijo que apareix al diccionari de la Real Academia de la Lengua. Textualment diu: "Dicho de una persona: Que en su vestuario, modales, lenguaje, etc., manifiesta gustos propios de una clase social acomodada" És clar que, el llenguatge, segons com s'utilitzi, pot adoptar formes malignes i agafar connotacions perilloses. Castillo potser va pecar d'excessiva proximitat i des de dalt ja li van estirar prou les orelles.

                                         Foto: El regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo.

Una cosa és certa.  Perquè s'escandalitza la gent? Fins fa poc, jo vivia a Sant Pere i Sant Pau i tenia clar que sempre s'ha considerat un barri obrer,. I tinc amics que viuen als Músics i a la Vall de l'Arrabassada i són perfectament conscients que molts ho consideren com una zona de gent adinerada, com l'àrea de Llevant, on la gent resideix en habitatges unifamiliars i xalets. No sé, d'un nivell adquisitiu més alt que en altres indrets. I ningú no s'estira dels cabells.
Jo em pregunto. Què és pitjor? que et diguin pijo, o que, amb molt mala llet la diputada del PP Andrea Fabra xiuxiuegés allò de "que se jodan" just en el moment en què el seu partit anunciava la relatallada més heavy de la democràcia? Personalment, no em crec que anés destinat únicament als de la trinxera socialista.
Però tornant als assumptes més locals, després que Alejandro Fernández demanés el cap de Castillo, el cap polític de la Guàrdia Urbana va demanar perdó. Això, sí, l'excés de passió el va fer disparar amb bala cap als populars, demanant la dimissió de tots els i la resposta del seu amic Alejandro ha estat la petició directa a Ballesteros perquè el faci fora sense miraments. A darrera hora, CiU també s'ha unit a la festa.
Un cop tot ja s'ha magnificat i el riu baixa desbocat, descobreixo que en el seu web, tant el Diari de Tarragona com el digital Tottarragona.cat pregunta als seus lectors si Castillo hauria de dimitir. No m'ho puc creure. Segur que no hi ha coses més importants? Clinton, aquell president que va governar els Estats Units durant vuit anys, va seguir en el càrrec tot i admetre que una becària li havia fet una fel·lació. O si no, consulteu aquest enllaç amb algunes perles d'alguns dirigents i ex dirigents polítics protagonistes d'actes totalment punibles, però que, ves per on, van ser notícia  i res més.
Ja per acabar, i només a mode d'exemple,Tarragona s'hauria d'haver quedat sense polítics si els culpables de la malversació i la gestió nefasta en la construcció del pàrquing Jaume I haguessin anat al carrer. Pijos? No, xorissos.

1 comentari:

  1. Una cosa no treu l'altre, la prepotència i el menyspreu en un polític que està al servei del ciutadà, no és el més adeqüat en un debat d'aquest tipus. Per ser polítics han de ser respectuosos amb les opinions dels altres. I tens raó, si no dimiteixen ni se'ls processa per xoriços como volem que dimiteixen per prepotents i maleducats. Pregonen diàleg quan imposen dubtosos criteris de mobilitat que no fan més que crear més diferències i més malestar.

    ResponElimina