dissabte, 14 de juliol del 2012

Manolo Garcia eleva el llistó de l'ETC

Quasi tres hores de concert. Les mateixes de connexió i sintonia entre Manolo Garcia i les 1.800 persones que van omplir el Camp de Mart de Tarragona en un dels grans plats forts del festival d'estiu ETC. L'actuació va servir perquè, almenys durant una estona, la gran retallada del govern del PP i tots els seus efectes funestos sobre les economies de molts dels que érem al Camp de Mart deixés de retronar en les nostres consciències.

Tot i que va venir a presentar el seu darrer treball, Los días intactos, els punts àlgids de la nit van arribar amb clàssics de la seva etapa a El Último de la Fila, com Insurrección o Aviones plateados, o a èxits de discos anteriors, como Nunca el tiempo es perdido, a San Fernando, Prefiero el trapecio o Pájaros de barro, entre d'altres.


Manolo Garcia té bagatge i es nota. L'estimen. En un escenari, pel qual va tornar a mostrar devoció, el músic català va elevar el llistó de manera superba per als pròxims protagonistes del festival tarragoní, el mestre de jazz Pat Metheny. Més enllà de fondre's físicament amb la seva audiència, enfilant-se per la grada i arribant a tots els racons del recinte, i provocant més d'un maldecap als responsables d'organització, Manolo Garcia va aprofitar per enviar un missatge tant al poble com a la classe política.

En un to seriós i convincent, v dedicar el concert als aturats i va mostrar el seu rebuig més enèrgic als polítics que ens governen, als que va acusar de voler-se carregar la cultura i les il·lusions de molts joves que tot just ara comencen i d'altres no tant joves que veuen com algú els impedeix evolucionar. No és cap xiquet imberbe i adolescent que l'únic que vol és guanyar-se l'audiència. Garcia s'ho creu i ho creu. Compromès, valent, talentós, senzill i pròxim. Sí, senyor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada