dijous, 19 de juliol del 2012

Ciutadans de primera i de segona

D'aquí a finals d'any, a Tarragona hi haurà ciutadans de primera i d'altres de segona. Dit d'una altra manera, n'hi ha que durant els propers cinc mesos hauran de pagar per deixar el seu cotxe, mentre que d'altres veïns tindran la gran sort de no haver-ho de fer fins el desembre. Aquesta és la data en què el consistori creu que tindrà repintades totes les places d'aparcament de la ciutat. Tant les blaves com les blanques.

Per posar un exemple, com que la primera zona que començarà a funcionar com a zona de residents serà el barri dels músics (des del dia 20 de juliol), en el pitjor dels casos, hauran d'estar pagant durant quatre o cinc mesos uns diners que d'altres tarragonins no faran perquè l'Ajuntament encara no ha decidit per on seguirà repintant els carrers.

No sé si això és improvisar, però se li assembla bastant. A més, també sabem que després de les crítiques de federacions veïnas i altres entitats, ara s'ha decidit que els usuaris de la zona verda quedaran alliberats de pagament durant tot el cap de setmana. Tindrà alguna a cosa a veure els parquímetres que han aparegut malmesos la passada nit? Fins fa quatre dies, els dissabtes també eren considerats jornada de pagament, però vés per on, des d'ahir ja no.

                                          Foto: carrer Johan Sebastian Bach, al barri dels Músics.

Una altra dels girs inesperats, però que, també cal dir-ho, beneficien els soferts contribuents, és que els usuaris de les targetes de resident no caldrà que moguin el seu vehicle cada 48 hores, com va anunciar la regidora de Mobilitat, Begoña Floria. Gràcies. També benvinguda al sentit comú. Això, sí caldrà deixar ben visible la targeta de resident. Un altre canvi és que no hi haurà targeta anual. Només trimestral i el tiquet diari.

Com deia en l'anterior post relacionat amb la reordenació dels aparcaments, no s'ha d'abaixar la guàrdia i cal estar a l'aguait, rastrejar tots els carrers del sector 2  parant atenció als rètols que indiquen quins són els indrets que es repintaran l'endemà o en els propers dies. Perquè si no, caldrà enfilar el camí dels dipòsit i abonar els prop de 200 euros que ens demanaran a la guixeta de l'entrada.


                                          Foto: carrer August, inclòs dins del sector 2.

Ara ja sabem que la regulació dels aparcaments de tota la ciutat (exceptuant els barris i la Vall de l'Arrabassada) no estarà enllestida fins a final d'any o principis de 2013 i que si s'ha començat pels carrers dels Músics és per afavorir la rotació de vehicles a la Part Alta, una zona on hi ha un dèficit de 900 aparcaments.

En xifres, es mantindran 1.300 zones blaves i es crearan prop de 3.800 zones verdes. Fins ara, les peticions per obtenir la targeta de resident han estat, més aviat, escasses, per no dir ridícules. 72 als Músics, 44 a la Part Alta, 15 a la zona de solapament dels sectors 1 i 2, 7 a la rambla Nova i 6 a la zona de Ciutat Jardí. Potser fruit del desconeixement o del caos inherent a la reordenació dels aparcaments. Un altre motiu, i molt obvi, és que si es desconeixen els terminis d'implantació del pagament, molts tarragonins han preferit endarrerir la inscripció per més endavant.

Un servidor, però, resident al carrer August, ha intentat en reiterades ocasions donar-se d'alta com a veí del carrer August per aconseguir la targeta, però sense èxit. Compleixo tots els requisits: estic empadronat a la ciutat, tant jo com el meu vehicle i pago religiosament l'impost de circulació. Però, vés quina casualitat, quan el web d'aparcaments  em demana el meu carrer, l'August no hi apareix. Ni el Sant Domènech, ni l'Assalt. Deu ser que es quedaran blaus, dic jo. No sóc un entès en informàtica, i potser jo vaig errat, tot i que segueixo tots els passos amb pulcritud. Vull pagar i ser un ciutadà exemplar, però, de moment, no puc.



3 comentaris:

  1. Informació de servei, sí senyor. Gràcies Sergi!

    ResponElimina
  2. és el que penso. Molt Pla de Mobilitat Sostenible, però no ho tenen del tot planificat. Tontament, n'hi ha que pagaran 75 euros, mentre d'altres no. JO miro d'inscriure'm, però el web no em deixa.. gràcies per seguir-me. Faré un enllaç al teu blog i tu podries fer el mateix amb el meu. Salut!!

    ResponElimina
  3. A la 'sessió informativa' del dia 19, la regidora va respondre a la pregunta d'un assistent "Què costarà tot aquest PMUS?"; i la resposta va ser "26M Eur, però no els paga l'Ajuntament". Genial: d'entrada, una resposta que destrueix tot concepte de consciència ciutadana i adoba la picaresca i les actituds 'jeta' i 'vividores' que tant campen per aquesta península: si no ho paga l'Ajuntament, seran fons 'Zapatero', de cohesió social, de la Santa Sede o del que sigui: però segueixen sortint de la butxaca del currante que 'apoquina' religiosament!!! Ho vaig trobar tan extremadament frívol i desencertat, com també vaig captar que no era un lapsus verbal, sino la sincera mostra de l'esperit que té aquest equip de govern. És trist, i molt.

    ResponElimina