dijous, 25 d’octubre del 2012

Pendents d'Endesa per posar en marxa el pas subterrani de la plaça dels Carros

Després d'anys de reclamacions, de queixes d'endarreriments, de despropòsits i, desgraciadament, també d'alguns accidents, el pas subterrani per a vianants de la plaça dels Carros ja està acabat. Sí, sí, no és cap broma. Només cal acostar-se fins a la zona per comprovar que l'obra està acabada, i d'això ja en fa quasi un mes. Una altra cosa és saber quan es posarà en marxa.
Adif, l'encarregat d'executar l'obra, ha confirmat que estan esperant que Endesa els proporcioni subministre elèctric i, un cop el tinguin, es puguin fer les comprovacions pertinents per poder-ho posar en marxa. Aquests períodes d'espera acostumen a ser bastant freqüents a tot arreu i, per exemple, a Tarragona, tres equipaments van trigar més del previst a posar-se en funcionament perquè requerien que la companyia elèctrica els donés subministre. Són la piscina d'Icomar, les escales mecàniques al costat del carrer Vapor Vell i el centre de dia de la gent a Sant Pere i Sant Pau. En el cas de la piscina l'espera va ser de quasi tres mesos.

Una imatge de les escales mecàniques del pas subterrani de la plaça dels Carros.

 Tot i que amb la perspectiva dels anys que la ciutat porta esperant aquest equipament, unes setmanes més de retard tampoc no suposarien cap daltabaix, un altre fet podria fer que l'endarreriment augmentés. D'acord amb l'època de penúria econòmica, les inauguracions arriben en comptagotes i és de suposar que l'acte de tallar la cinta del pas subterrani de la plaça dels Carros seria un caramel per a qualsevol administració. Però la imminència de la campanya electoral farà que actes i esdeveniments d'aquesta naturalesa quedin prohibits fins després de les eleccions.

Com es pot comprovar, l'obra ja està finalitzada, però encara està tancada.

El dubte resideix en saber si caldrà esperar a que passin els comicis del 25-N per poder gaudir del pas subterrani. Des d'Adif, però han recordat que si Endesa els dóna llum abans posaran en marxa el pas quan els seus tècnics donin el seu vistiplau. Tant de bo m'equivoqués, però recelo i no crec que la classe política deixi escapar una oportunitat per fer-se la foto i reivindicar que durant el seu mandat va veure la llum un equipament tant llargament demandat. Repeteixo. Tant de bo vagi errat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada