dilluns, 15 d’octubre del 2012

Nou encariment del teatre Tarragona

Un altre cas surrealista a Tarragona i, un cop més, en l'esfera econòmica. Només quatre dies després que l'Ajuntament va suplicar a la Generalitat perquè aquesta inclogués en el fons de liquiditat el deute que té contret amb el consistori tarragoní, que és de 15 milions d'euros, ahir el ple va donar el vistiplau a una partida de 275.000 euros per a les obres del Teatre Tarragona.
A excepció d'ICV, que es va abstenir, la resta del plenari va aprovar una nova despesa addicional per a una obra que ja fa temps que es va concebre i que ningú no n'acaba de treure l'aigua clara. És de suposar que la calerada serà perquè l'empresa que està acabant el teatre finalment ho faci i amb la màxima celeritat, atès que la cursa contra rellotge del consistori en aquest equipament és de les que fan història.
La quantitat que ahir va rebre l'OK del plenari tarragoní suposa un nou encariment del projecte i torna a malmetre les previsions de l'Ajuntament. L'últim pressupost aprovat perquè s'acabés el teatre era d'1.143.000 euros, que és el cost d'adjudicació de l'obra a l'empresa Solius el gener de 2011.

Una imatge de la façana principal del Teatre Tarragona.
Amb aquest increment (en pessetes, prop de cinquanta milions), la factura del teatre maleït s'apuja i passa dels onze milions d'euros, que és la darrera xifra oficial que es va donar del que costaria l'equipament de la rambla Nova, començat a construir el 2006. La partida aprovada ahir correspon a la segona fase del projecte i a una part de la primera després que l'empresa responsable va fer fallida i l'Ajuntament es veiés obligat a readjudicar els treballs en un nou concurs.
Així doncs, un nou capítol de mala gestió econòmica del consistori tarragoní. Un pàrquing Jaume I en petit, encara que el teatre, a diferència de l'aparcament, sí té pinta que hagi de funcionar. Quant a les dates, l'última apuntava a la Nit de Santa Llúcia, el proper 14 de desembre, en el marc de la capitalitat cultural de Tarragona d'enguany. Malgrat tot, sembla que l'anhelada inauguració podria tenir lloc abans.

1 comentari:

  1. Sergi, si ens posem primmirats no hi ha res que pugui avançar, home: quant mal feu a Tarragona la gent com tu, que trobeu pegues a tot, que poseu pals a les rodes enlloc de sumar forces per avançar.
    La gran Tarragona que tots desitgem, amb grans projectes que estan ben planificats i a tocar, la perjudiqueu tu i un parell més...
    (Em venia de gust dir el que em sento dir cada cop que intento denunciar alguna cosa com la que exposes en aquest article: per a que els de costum m'entrin a degolla, digui el que digui, almenys canvio el discurs habitual, felicitan-te pel teu article...). ; )

    ResponElimina