dijous, 26 d’abril del 2012

La Generalitat recupera la propietat del complex esportiu Sant Jordi de Tarragona

El complex esportiu Sant Jordi ja torna a ser de la Generalitat, un cop rescindit el contracte amb Sather Construccions, la societat empresarial encarregada d'executar una obra de 20,1 milions d'euros, però que a causa de la pèssima conjuntura econòmica, no va trobar el finançament necessari (li va resultar impossible aconseguir un crèdit de 14 milions). Per això, va haver de renunciar a tirar endavant un projecte que suposava edificar 14.000 m2, tot acumulant un bon grapat d'endarreriments i d'ultimàtums per part de l'executiu català, tant el del tripartit com del de CiU, que és qui ha acabat resolent el conflicte.

 Quasi un any després que comencessin les negociacions o almenys des de la data en què van transcendir (al maig de l'any passat) entre la Secretaria General de l'Esport i els adjudicataris, les gestions per fi han satisfet les dues parts i el solar situat entre l'avinguda Andorra i la rambla Lluís Companys passa altre cop a mans del Govern català.



Tot i que les xifres no s'han fet públiques, a ningú se li escapa que tothom haurà sortit guanyant, o, si més no, cap de les dues bandes no haurà perdut. La societat concessionària, Sather Construccions, està formada actualment per tres empreses: Caña y Caña Construccions (45%), Grup Sastre (45%)  i Edificacions i reparacions Tarraco, que posseeix el 10% restant de l'accionariat. Les dues primeres, però, estan actualment en concurs de creditors, per la qual cosa totes les parts eren conscients que el millor seria agilitar la tasca i acabar com més aviat millor.

La concessionària va assumir el projecte i les tasques d'enderroc de les instal·lacions antigues l'agost de 2009 i tot apunta que com a contraprestació, el govern hauria pogut tornar-li part de l'aval que va dipositar en el seu dia, el qual se situa en torn al 5% del cost total de l'obra.



Després d'un estiera-i-arronsa que quasi ha durat quatre anys, atès que l'adjudicació es va fer el novembre de 2008, tot torna al seu lloc original. El solar, tancat al públic des de 2003, continua abandonat i ple de brutícia, provoca les queixes dels veïns, que es van oposar a la proposta de l'ajuntament d'ubicar-hi un pàrquing provisional) i crea malestar a totes les administracions. El futur de l'espai apunta ara als Jocs del 2017.

1 comentari: