dijous, 11 d’octubre del 2012

Tarragona apujarà els impostos menys del que tocaria

L'Ajuntament de Tarragona tornarà a pujar els impostos l'any vinent. L'increment serà del 2,95%. La notícia potser no és bona, encara que si es té en compte que l'IPC de setembre a la demarcació de Tarragona ha estat del 3,9%, llavors ja no és tant dolenta. Això significa que el consistori tarragoní aplicarà un augment per sota del que estableixen els indicadors econòmics.
La mesura s'aprovarà en el ple del proper dilluns gràcies a l'abstenció ja pactada amb els tres grups de l'oposició (CiU, PP i ICV), que per primer cop no posen pals a les rodes.  D'aquesta manera, l'equip de Ballesteros compleix amb el pla d'ajustament econòmic aprovat el passat febrer, i que marca les directrius pressupostàries de la casa consistorial durant els propers deu anys.
Així doncs, l'Impost de Béns Immobles (IBI), la plusvàlua, l'impost de vehicles o el servei de grua s'encariran prop d'un 3 per cent, encara que en el cas de l'IBI l'augment podria ser superior si el govern del PP a Madrid decideix aplicar un increment, tal com ja va fer el maig passat, i que va fer que alguns ciutadans paguessin un 19% més. Aquí cal recordar que l'augment de l'IBI a Tarragona enguany ha estat del 9'5%.
D'entre totes les taxes, la recollida d'escombraries tornarà a experimentar una pujada notable perquè s'encareix un 7'8%. Com acostuma a explicar l'alcalde, per molt que s'apugi aquesta quota mai es pagarà el que realment costa el servei. I després la gent es queixa que la ciutat està bruta. Ballesteros va tornar a recordar que enguany l'interventor, en el seu informe, va recomanar una pujada del 38%. Però la recomanació es va quedar només en això, recomanació, suggeriment, proposta.

L'alcalde Ballesteros, a l'esquerra; i al costat el regidor d'Hisenda, Pau Pérez.
L'abstenció de l'oposició, almenys pel que fa a CiU, té contraprestacions i beneficis per als que vulguin fer els pagaments de forma fraccionada. A partir de l'any que ve, un impost de 60 euros es podrà pagar en deu mensualitats. Fins ara només es podia fer amb rebuts a partir de 300 euros. A l'altre bàndol, els que desitgin abonar les taxes abans del que estableixen les administracions, que és entre els mesos de maig i juny tindran un descompte de prop de l'1 per cent. El PP es manté mut.

Alts i baixos en les tarifes dels pàrquings
Els preus de les zones verdes s'abaixaran, complint el que Ballesteros va anunciar fa uns mesos al Diari, però no a tothom, com ha volgut donar a entendre.  Els comerciants i els empresaris també podran obtenir una targeta de resident. La graella de preus quedarà així:
-Zona verda: passa de 0'55 cèntims/ dia a 0'40
-Zona taronja: de 2'50 euro/dia a 2'30
-Zona blava: aquesta s'apuja un 10% i passarà dels 2,70 euros (tarifa màxima x dues hores) a 2'90 euros.
Pel que fa a l'aplicació de noves zones verdes a la ciutat, de moment, no es repintaran més carrers fins a nova ordre. El consistori, en paraules de la regidora de Mobilitat, Begoña Floría, "ha detectat que cal fer més pedagogia i un esforç més per explicar els beneficis de la mesura". En altres paraules, els que paguen continuaran fent-ho, i els que no, doncs seguiran tenint l'aparcament gratuït. Difícil, però gratuït. Per cert, Floría també ha anunciat que obriran un concurs per a instal·lar els futurs nous parquímetres, no com els colocats recentment.


1 comentari:

  1. Increïble, no me'n sé avenir!!!! Però com poden tenir tanta barra, tan poca vergonya, en el tema de les zones verdes????? RETIRADA DE LES ZONES VERDES JA I RETORN DE TOTS ELS DINERS PAGATS!!!!!!!!!

    ResponElimina